Home / Evenimente / Participarea ICI București la conferința „AGRICULTURA INTELIGENTĂ – COMPONENTĂ A SISTEMULUI EUROPA DIGITALĂ”, București

Participarea ICI București la conferința „AGRICULTURA INTELIGENTĂ – COMPONENTĂ A SISTEMULUI EUROPA DIGITALĂ”, București

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică a participat la conferința „AGRICULTURA INTELIGENTĂ – COMPONENTĂ A SISTEMULUI EUROPA DIGITALĂ”, organizată de BIBLIOTECA CENTRALĂ UNIVERSITARĂ „CAROL I”, INSTITUTUL DE CERCETĂRI AVANSATE INTERDISCIPLINARE „CONSTANTIN ANGELESCU”, ASOCIAȚIA DIGILIB MUSCEL și UNIVERSITATEA DE ȘTIINȚE AGRICOLE ȘI MEDICINĂ VETERINARĂ A BANATULUI DIN TIMIȘOARA.

Obiectivul principal al acestei conferințe a fost promovarea unei noi abordări în dezvoltarea domeniului agrar, stimularea inovării și implicit creșterea gradului de sensibilizare a mediului economic pentru sprijinirea introducerii metodelor moderne în agricultură.

Delegația ICI a prezentat lucrarea:

  • Importanța procesului de învățământ în dezvoltarea sustenabilă a agriculturii și mediului rural, autori: univ. dr. Elena Toma, Drd. Simona Ionela Sipica, UASMV, București. De asemenea, Conf. univ. dr. Elena Toma a fost moderator al Mesei rotunde cu tema „Politici și strategii în agricultura inteligentă”.

Lucrările prezentate au fost publicate în reviste cotate la nivel internațional.