Home / Evenimente Arhivă / „Istorie şi viitor prin noile tehnologii” – Workshop desfăşurat în cadrul celei de-a III a ediţii a „Târgului de carte” SLOVE

„Istorie şi viitor prin noile tehnologii” – Workshop desfăşurat în cadrul celei de-a III a ediţii a „Târgului de carte” SLOVE

Organizat pentru a III-a oară la Câmpulung Muscel, prin implicarea doamnei prof. dr. ing. Doina Banciu – Director General al Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București și cu sprijinul Primăriei Câmpulung Muscel, târgul de carte a avut ca temâ „Istorie și viitor prin noile tehnologii”.

Târgul a adus la Câmpulung numeroase cărți publicate de edituri importante dar și cercetători din domeniul cărții, bibliotecari și informaticieni. Deschiderea târgului a prilejuit și o lansare de carte, Anca Barbu prezentându-și cel mai recent roman „Ciorba noastra cea de toate zilele”, o carte care vorbește despre realitățile României, trăite și simțite de către autoare în activitatea sa de politician și profesor. Participanții la târg au putut să afle și noutăți din domeniul biblioteconomiei prin prezentarea unor studii realizate la Biblioteca Academiei despre care a vorbit doamna Gabriela Dumitrescu, Biblioteca Digitală despre care a vorbit doamna prof. dr. ing. Doina Banciu – ICI București sau despre gestionarea și arhivarea online a cărților, studii prezentate de domnul Ionuț Petre – ICI București și domnul Horia Cocheci – BSCI.

Printre participanți s-au numărat și reprezentanți ai unor prestigioase biblioteci din țară, cum ar fi Biblioteca Universității din București, Biblioteca Universității Politehnica din București, Biblioteca Universității „Valahia” din Târgoviște și nu în ultimul rând, Biblioteca „Ion Barbu” din Câmpulung.