Home / Evenimente / Premierea ICI București la categoria „Best Romanian R&D Ambasador” la Gala Comunic@ții Mobile

Premierea ICI București la categoria „Best Romanian R&D Ambasador” la Gala Comunic@ții Mobile

 În data de 06/12/2017, a avut loc cea de-a XIV-a ediție a Galei Comunic@ții Mobile, la care au participat cei mai importanți actori, la nivel national, din domeniul comunicațiilor. Cu două paneluri extrem de interesante, primul prezentând ultimele informații din domeniul telecomunicațiilor, iar cel de-al doilea privind Regulamentul European referitor la protecția datelor cu caracter personal, Gala Comunic@ții Mobile s-a constituit intr-o reală desfășurare de forțe specifice domeniului. Concepte precum 5G, smart city, bitcoin, blockchain, data protection, mobility au reprezentat termeni uzuali folositi de marile companii participante la eveniment.

ICI a fost prezent la eveniment în cadrul panelului privind protecția datelor cu caracter personal, oferind o imagine asupra modalităților de implementare a regulamentului European în cadrul instituției – fiind printre primele instituții care au desemnat un DPO (ofițer pentru protecția datelor cu caracter personal). Un alt subiect abordat a fost acela al parteneriatului public-privat în domeniul broadband – prin intermediul unui proiect-pilot în care au fost angrenate 7 state europene, ICI fiind partener.

Lucrările Galei Comunic@ții Mobile s-au încheiat cu festivitatea de decernare a premiilor revistei, unde Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică — ICI București — a fost premiat la categoria „Best Romanian R&D Ambasador” pentru distincția Socrates acordată de European Business Association Oxford. Astfel, se confirmă, încă o dată, valoarea ICI în domeniul cercetării–dezvoltării-inovării în IT&C atât pe plan intern cât și internațional.