Home / Anunţuri / Finalizare proiect „Biblioteca Digitală cu Sistem în Cloud Computing”

Finalizare proiect „Biblioteca Digitală cu Sistem în Cloud Computing”

În data de 3 aprilie 2016 ICI București a primit delegația Coreei de Sud formată din Joseph WonheeLee, General Manager LG N-SYS și reprezentanți ai FutureNuri (Digital Library/ Content Management/ Web & Portal Services) cu scopul finalizării proiectului pilot „Biblioteca Digitală cu Sistem în Cloud Computing”,  proiect derulat în cadrul Centrului de Cooperare IT Romano-Coreean care este implementat la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” – București.

Scopul întâlnirii a fost prezentarea sistemului pilot ce urmează a fi implementat la Biblioteca Centrală Universitară „Carol I”  până la data de 10 aprilie 2017. Sistemul pilot a fost conceput și testat în Coreea de Sud și reprezintă un prim pas spre implementarea unui sistem digital unic la nivel național pentru biblioteci și arhive.

Proiectul Pilot cuprinde 4 categorii de implementare:

  • Sistem Pilot pentru Library Information Display;
  • Sistem Pilot pentru Union Catalog;
  • Sistem Pilot pentru Library Statistics și
  • Sistem Pilot pentru Library Integrated Management.

Un domeniu de viitor cu potențial de cercetare și dezvoltare a fost identificat drept „Digital Classes & Digital Universities”, soluții deja implementate în Coreea de Sud și în alte țări din regiunea Asiei, de către LG N-SYS și partenerii săi.

Un alt subiect de interes, a fost crearea unui concept de Smart House în România, bazat pe eficiența IoT (Internet of Things) și a reducerii consumului energetic, care ar putea fi inclus intr-un proiect eligibil pentru atragerea de fonduri UE.