Home / Evenimente / Eveniment final HoCare – „HoCare High Level Political Dissemination Event”

Eveniment final HoCare – „HoCare High Level Political Dissemination Event”

3 octombrie 2019, Nicosia

Evenimentul final al proiectului Interreg Europe HoCare (Furnizarea de soluții inovative pentru îngrijirea sănătății la domiciliu prin consolidarea cooperării în lanțurile regionale de inovare prin modelul elicoidei cvadruple) a fost organizat cu succes în Nicosia, Cipru joi, 3 octombrie 2019. Evenimentul, sub titlul „HoCare High Level Political Dissemination Event” a fost organizat sub egida ministrului sănătății din Republica Cipru, Domnul Constantinos Ioannou.

La eveniment au participat oficialități de rang înalt din toate regiunile partenere, precum și  reprezentanți ai ministerelor, autorităților locale, ONG-urilor locale relevante, universităților și entităților private. Din Romania au participat reprezentanți de înalt nivel  – Dan Dumitrescu, Ministrul secretar de stat – Ministerul Sănătății, Danuț-Alexandru Potor, Ministrul secretar de stat – Ministerul Fondurilor Europene, Svetlana Gomboș, Director General al Autoritatea de management a Programului Operational Competitivitate, alături de echipa HoCare a Institutului Național de Cercetare –  Dezvoltare în Informatică – ICI București, condusă de dr.cib.ec.mat. Gabriela Florescu.

În prima parte, discursurile au fost susținute de dl Christos Pittaras, președintele ANEL și primarul Latsiei, doamna Constantia Constantinou reprezentând Direcția generală pentru programe europene, coordonare și dezvoltare, domnul Ierotheos Papadopoulos, șeful Reprezentanței Comisiei Europene din Cipru și dl. Andreas Xenofontos, directorul serviciilor de asistență medicală din Ministerul Sănătății.

Doamna Mar Martin, responsabilul de politică HoCare și reprezentând Joint Secretariat al Programului Interreg, a făcut o scurtă prezentare despre obiectivele și rezultatele programului Interreg Europe până în prezent.

Următoarea parte a agendei evenimentului a fost constituită dintr-o scurtă prezentare generală a proiectului HoCare făcută de către domnul Eleftherios Loizou, coordonatorul proiectului reprezentând Agenția de Dezvoltare Nicosia-ANEL Cipru și o scurtă prezentare despre schimbul de experiență în cadrul proiectului, făcută de dl Michal Štefan  reprezentând DEX Innovation Center, Republica Cehă.

În partea principală a evenimentului, toți partenerii din cele 8 țări participante au prezentat impactul rezultatelor proiectului HoCare în regiunea lor în raport cu îmbunătățirile politicii regionale.

Un fapt care a fost evidențiat continuu prin discursuri și prezentări, a fost nivelul ridicat al calității implementării proiectului HoCare, produs al unei cooperări excelente între 8 parteneri și nivelul ridicat al succesului proiectului în îmbunătățirea instrumentelor de politică regională.