Home / Scurt istoric

Scurt istoric

cladireICI

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică reprezintă cel mai important institut de cercetare-dezvoltare şi inovare în domeniul Tehnologiilor Informaţiei şi Comunicaţiilor din România. Prin asumarea priorităţilor ştiinţifice şi tehnologice ale domeniului, misiunea ICI o constituie consolidarea poziţiei câştigate şi dezvoltarea suportului ştiinţific şi tehnologic în domeniul tehnologiilor informaţiei şi comunicaţiilor necesar realizării structurilor şi seviciilor specifice societăţii informaţionale bazate pe cunoaştere.

Începând cu anul 2001, ICI Bucureşti a obţinut, din partea companiei „SGS România S.A. – Servicii certificare internatională”, certificarea ISO 9001 pentru activitatea de cercetare stiinţifică şi dezvoltare tehnologică care are ca rezultate produse, tehnologii, sisteme şi servicii în domeniul tehnologiei informaţiei.

  • 1970 – Este înfiintat Institutul Central de Informatica (ICI) având menirea de principal centru pentru cercetare avansata în informatica. De-a lungul celor peste treizeci de ani de existenta, ICI a fost reorganizat sub diferite titulaturi.

  • 1971 – Este înfiintat Institutul Central pentru Sisteme de Conducere cu Mijloace de Automatizare (ICSCMA); se contureaza structura sa organizatorica.

  • 1973 – ICSCMA devine Institutul Central pentru Conducere si Informatica (ICCI); se dezvolta atributiile institutului pe patru coordonate principale: organizarea activitatii de conducere, introducerea sistemelor informatice, dotarea economiei cu tehnica de calcul, pregatirea cadrelor de specialisti si alte atributii de coordonare.

  • 1985 – ICI devine directia de „Informatica” în cadrul Institutului de Cercetare Stiintifica si Inginerie Tehnologica pentru Tehnica de Calcul si Informatica (ICSIT -TCI); în aceasta etapa, se pune un accent mai mare pe aspectele de dezvoltare si de valorificare a rezultatelor cercetarii.

  • 1990 – O noua denumire: Institutul de Cercetari în Informatica (ICI), reconstituirea ca institut de sine statator si adaptarea la cerintele economiei de piata, cu intentia de a continua activitatile de cercetare stiintifica.

  • 1988 – În temeiul HG nr.936/23 decembrie 1998, ia fiinta Institutul National de Cercetare – Dezvoltare în Informatica – ICI Bucuresti.

  • 2001 – ICI trece în coordonarea Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

  • 2003 – Guvernul României a adoptat H.G. 1621/2003 privind organizarea şi funcţionarea Institutului Naţional de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI Bucureşti, în coordonarea Ministerului Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională