Home / Evenimente Arhivă / Conferinţa de lansare a proiectului „Infrastructură de tip Cloud pentru instituțiile publice din România” – ICIPRO

Conferinţa de lansare a proiectului „Infrastructură de tip Cloud pentru instituțiile publice din România” – ICIPRO

Pe data de 2 aprilie 2014, a fost organizată la sediul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI București, conferința cu tematică referitoare la implementarea primei platforme Cloud Computing dedicată instituțiilor publice românești – ICIPRO.
Dna. Director General Prof. Dr. Ing. Doina Banciu a deschis conferința prezentând obiectivele specifice ale proiectului ICIPRO: modernizarea, dezvoltarea și eficientizarea serviciilor publice oferite cetățenilor români, prin intermediul unei infrastructuri de tip Cloud.
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare în Informatică va asigura resurse IT de procesare și stocare precum și performanțe ce vor permite instituțiilor publice, dacă doresc, să migreze tehnica de calcul deținută, pe o platformă unică de calcul, reducând astfel costurile specifice fiecărei instituții și îmbunătățind transparența datelor la nivel național.
Proiectul „Infrastructură de tip Cloud pentru instituțiile publice din România” a fost demarat prin lansarea unei licitații deschise, contract finanțat cu fonduri UE, în valoare de aproximativ 17 milioane EURO, conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
La aceasta manifestare au participat personalități din partea Ministerului pentru Societatea Informațională, din domeniul de afaceri în IT și numeroși reprezentanți ai presei.