Home / Anunţuri Arhivă / Cloud for Europe lansează licitaţia pentru inovaţii în tehnologie de tip Cloud în sectorul public

Cloud for Europe lansează licitaţia pentru inovaţii în tehnologie de tip Cloud în sectorul public

Roma, 15 Decembrie 2014  – Proiectul „Cloud for Europe” a comunicat astăzi publicarea anunțului de licitație pentru achiziția publică în comun (Joint PCP) a serviciilor de cercetare și dezvoltare a tehnologiilor de cloud computing pentru administrațiile publice. Scopul este reprezentat de cercetarea și demonstrarea soluțiilor menite să depășească obstacolele din cadrul procesului de adoptare a tehnologiilor de tip cloud computing de către sectorul public.

Cloud for Europe Joint PCP invită furnizorii să prezinte oferte pentru oricare dintre, sau toate cele trei servicii (loturi), fiecare dintre aceste loturi concretizându-se printr-un contract cadru pentru realizarea serviciilor de cercetare și dezvoltare. Loturile cuprind soluții inovatoare pentru intermediere a serviciilor atestate federal, stocare securizată în conformitate cu legislația și execuție legislativă. Lucrările se vor desfășura în trei faze competiționale distincte, pe o perioadă de 18 luni. Fazele procesului privesc proiectarea soluției (faza întâi), crearea prototipului (faza a doua) și dezvoltarea unui număr limitat de produse și servicii inițiale, sub forma unei serii experimentale (faza a treia). Pentru fiecare lot vor exista mai multe oferte care vor primi contracte cadru. Rezultatele vor fi evaluate după fiecare fază, iar ofertele vor concura pentru desemnarea în faza următoare. Principalul punct de contact în cadrul licitației este reprezentantul central în cadrul proiectului Cloud for Europe – Agenzia per l’Italia Digitale (Italia), ce acționează în numele celorlalte autorități contractante – Ministerie van Financiën Directoraat-generaal Belastingdienst (Olanda), Entidade de Serviços Partilhados da Administração Pública (Portugalia), Institutul Național pentru Cercetare și Dezvoltare în Informatică – Ministerul pentru Societatea Informațională (România) și Ministerul de Finanțe al Republicii Slovacia. Mauro Draoli, Agenția pentru Italia Digitală, a declarat „Acest anunț marchează startul unei oportunități semnificative pentru potențiali achizitori și furnizori de a învăța din experiența proiectului Cloud for Europe în a facilita achiziționarea de servicii de tip cloud computing de către administrațiile publice europene”. Bugetul total disponibil pentru acordarea contractului este de patru milioane de euro. Termenul limită pentru prezentarea ofertelor este 20 februarie 2015. Pentru informații suplimentare – inclusiv specificațiile licitației – vă rugăm să consultați http://ted.europa.eu/udl?uri=TED:NOTICE:424518-2014:TEXT:EN:HTML&src=0 și pagina de internet a licitației www.agid.gov.it/cloudforeurope.

Despre proiectul Cloud for Europe
Proiectul Cloud for Europe sprijină utilizarea tehnologiilor de tip cloud din sectorul public în cadrul colaborării dintre autoritățile publice și entitățile ce activează în domeniu. Proiectul identifică obstacole, găsește soluții inovatoare și întărește încrederea în tehnologiile de tip cloud computing din Europa.  Cloud for Europe folosește achizițiile publice ca instrument pentru inovația în sectorul public. Achizițiile publice identifică soluții inovatoare pentru serviciile de tipcloud care se potrivesc cel mai bine nevoilor din sectorul public, dar, de asemenea, oferă autorităților publice o informare mai bună asupra potențialului serviciilor de tip.
Proiectul a demarat în iunie 2013 și se desfășoară până în noiembrie 2016. Acesta este finanțat de către Comisia Europeană prin intermediul Programului Cadru pentru Cercetare și Inovație (FP7).  Pentru informații suplimentare consultați pagina de internet a proiectului: cloudforeurope.eu.

Puncte de contact:  Agenzia per l’Italia Digitale – Area Cittadini, Imprese e Trasferimento Tecnologico

Telefon: +39 (0)6 85264 354, C4E-tender@agid.gov.it