Home / Evenimente Arhivă / CERT-RO, departament specializat din cadrul ICI Bucureşti, a fost gazda unui seminar susţinut de Dr. Panagiotis Trimintzios, expert in contingenţa în cadrul Agenţiei Europene pentru Securitatea Reţelelor si Informaţiilor (ENISA)

CERT-RO, departament specializat din cadrul ICI Bucureşti, a fost gazda unui seminar susţinut de Dr. Panagiotis Trimintzios, expert in contingenţa în cadrul Agenţiei Europene pentru Securitatea Reţelelor si Informaţiilor (ENISA)

Dr. Panagiotis Trimintzios – ENISA

Seminarul face parte dintr-un proiect ENISA privind promovarea exerciţiilor naţionale în domeniul protecţiei infrastructurilor informatice critice. Seminarul are ca scop promovarea experienţei rezultate în urma primului exerciţiu pan-european privind protecţia infrastructurilor informatice critice, Cyber Europe 2010. La eveniment au participat reprezentanţii principaleleor instituţii care au responsabilităţi în domeniul securităţii cibernetice, protecţiei infrastructurilor informatice critice şi securităţii naţionale: Administraţia Prezidenţială, MCSI, MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi ANCOM .

Centrul Naţional de Expertiză în Domeniul Securităţii Cibernetice – CERT-RO este un Departament special în cadrul ICI BUCUREŞTI, un centru de excelenţă în domeniul securităţii informaţiilor, echipamentelor, reţelelor şi sistemelor informatice şi de a focaliza interesul specialiştilor din mediul IT&C, dar şi ai autorităţilor, asupra securităţii mediului virtual din România.

Agenţia Europeană pentru Securitatea Reţelelor şi Informaţiilor ENISA este un corp de expertiză creat în 2004 de Uniunea Europeană, pentru a răspunde şi mai ales a preveni problemele privind securitatea informatică.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică – ICI BUCUREŞTI reprezintă cel mai important institut de cercetare-dezvoltare şi inovare în domeniul Tehnologiilor Informaţiei şi Comunicaţiilor din România.