Home / Evenimente Arhivă / Acordul dintre Coreea de Sud şi România pentru deschiderea unui centru de cooperare în IT

Acordul dintre Coreea de Sud şi România pentru deschiderea unui centru de cooperare în IT

 

La sediului Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare în Informatică – ICI București a avut loc ceremonia de semnare a Scrisorii de intenție privind cooperarea în domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor de către reprezentanții Ministerului pentru Societatea Informațională – MSI România și respectiv, Ministerul Științei, TIC și Planificării Viitoare – MISP Coreea de Sud.

În cadrul aceleiași ceremonii reprezentanții ICI București și reprezentanții Agenției Naționale pentru Societatea Informațională – NIA, Coreea de Sud au semnat Acordul de Colaborare privind înființarea și operarea Centrului Româno – Sud – Coreean de Cooperare în IT – ITCC, acesta fiind inaugurat în prezența Excelenței Sale Dl. Park Hyo-Sung, Ambasadorul Republicii Coreea de Sud în România.

Centrul va promova societatea informațională în Coreea de Sud și România prin dezvoltarea de proiecte comune în domeniul tehnologiei informației de interes reciproc (furnizarea de asistență tehnică și consultanță necesare pentru dezvoltarea TIC din România și Coreea de Sud, partajarea de tehnologie și experiență în domeniul TIC, etc.).

Cele două părți urmează să identifice o serie de proiecte de interes comun în care ar putea fi  implicați specialiști din ambele instituții. Pe măsura identificării unor proiecte de interes se vor stabili și formele de participare, atât la nivelul resurselor cât și al implicării celor două părți.